Povestea Conacului

    

Conacul Grigorescu este unul dintre cele mai frumoase conace din județul Buzău – menționat și în ghidul turistic „Cele mai frumoase sate din România”. Conacul se află în Rătești, la 25 km de Buzău, în apropierea mănăstirii Rătești și a drumului spre Vulcanii Noroioși.

Conacul în stil neo-brâncovenesc a fost construit în 1930 de către latifundiarul C.C. Grigorescu. Mulți ani la rând conacul și pământurile au fost utilizate pentru producerea vinului și a coniacului local. În timpul celui de-al doilea război mondial, Conacul Grigorescu a fost utilizat ca spital pentru soldații răniți și adăpost pentru localnici. Conacul a fost abandonat mai mult de 20 de ani până în anul 2011 când, după renovarea lui completă, a devenit sediul Terra Carpatica.

Am păstrat stilul conacului și am reînviat tradițiile uitate. Așa am început să producem, în bucătăria conacului "Rafinețuri", dulcețuri și zacuscă pe baza produselor locale. 

Localizat la intrarea văii râului Buzău și înconjurat de flora și fauna abundentă a pădurilor și Subcarpaților, acest loc oferă condițiile perfecte pentru dezvoltarea de idei pentru noile produse culinare din Grădina Carpaților, pregătite artizanal.