Povestea Conacului

    

Conacul Grigorescu este unul dintre cele mai frumoase conace din județul Buzău – menționat și în ghidul turistic „Cele mai frumoase sate din România”. 

Conacul în stil neo-brâncovenesc a fost construit în 1930 de latifundiarul C.C. Grigorescu. Zeci de ani, conacul, curțile și pământurile deținute au fost folosite pentru a produce vin și cognac local. În timpul celui de-al doilea război mondial, Conacul Grigorescu a servit drept spital pentru soldații răniți și adăpost pentru locuitorii satului. Conacul a fost abandonat mai mult de 20 de ani până în 2011 când, îndrăgostindu-ne de el, l-am cumpărat. La vremea aceea, conacul era nelocuibil și parțial distrus. A urmat renovarea pas cu pas, încadrată de un priceput arhitect, artizani locali și materiale de construcție din regiune pentru a recupera structura originală și frumusețea conacului.

Astăzi, conacul complet renovat a devenit leagănul familiei noastre și sediul Terra Carpatica. Conacul este localizat la intrarea văii râului Buzău, în apropierea regiunii viticole Dealu Mare și Vulcanii Noroioși. Înconjurat de flora şi fauna abundentă a pădurilor şi Subcarpaților, oferă condițiile optime pentru dezvoltarea conceptelor noilor produse culinare din Grădina Carpaţilor, pregătite artizanal.

Va oferim cazare (5 apartamente) si evenimente culinare la cerere. 

Magazinul nostru de delicatese artizanale este deschis luni-duminica 10-18 h.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul: Conacul Grigorescu - Terra Carpatica